INHOUD

Voorwoord

Aanjagen en verbinden om het verschil te maken

image

Terugblik

Inzet op langdurige bilaterale samenwerking en bieden van praktijkoplossingen

image

Beeldverhaal

Samen maken we de wereld meer WATERPROOF

image

Inspirerende praktijk

Samen werken aan een bestendige toekomst

image

Vooruitblik

Via integrale, inclusieve en duurzame aanpak werken aan systeemherstel

image

Infographic

Partners voor Water in cijfers

image

PARTNERS VOOR WATER 2016 - 2021

Met deze derde editie van het Partners voor Water e-zine sluiten we de vierde periode van het programma af. We kijken terug op mooie resultaten en bijzondere samenwerkingen, toegelicht in de verschillende artikelen in dit e-zine. Het hoofddoel van het Partners voor Water programma 2016-2021 was het vergroten van de waterveiligheid en waterzekerheid in stedelijke delta’s. Samenwerking, zowel nationaal als internationaal, was daarin essentieel.

Daarnaast in dit e-zine ook een vooruitblik naar Partners voor Water 2022-2027. Want in 2022 start de Nederlandse overheid met een nieuwe programmaperiode. Dat betekent voortbouwen op de sterke internationale samenwerkingen die er al liggen, maar ook de focus verleggen waar nodig. Natuurlijk sluit ook het nieuwe programma aan op de Nederlandse Internationale Water Ambitie (NIWA) en de Sustainable Development Goals.

Deze uitgave laat zien hoe ministeries, ambassades, uitvoeringsorganisaties, de Nederlandse watersector en lokale partijen gezamenlijk een bijdrage leveren om het doel van waterveiligheid en -zekerheid te realiseren. Meer verhalen vindt u op www.partnersvoorwater.nl.

Het Partners voor Water programma is een gedeelde verantwoordelijkheid van de Ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Netherlands Water Partnership (NWP) voerden dit programma van 2016-2021 gezamenlijk uit.

Deel via