image

SAMENWERKEN AAN EEN BESTENDIGE TOEKOMST

Door actief internationaal de samenwerking aan te gaan kan het Partners voor Water programma samen met de Nederlandse watersector een grotere bijdrage leveren aan het verbeteren van de waterveiligheid en waterzekerheid. Lees hier op welke manier dit gebeurt.

Colombia: een integrale aanpak in de Magdalena-regio

In de deltaregio Magdalena in het noorden van Colombia overstromen in het natte seizoen de rivieren en in droge periodes is er niet voldoende water. Dit terwijl de grote bananenplantages, een ecologisch belangrijk moeras en de natuur en inwoners in de bergen hier allen afhankelijk van zijn. Via het Partners voor Water-programma richten de Nederlandse ambassade in Colombia en een consortium geleid door Deltares zich op de ontwikkeling van een duurzame manier van watergebruik voor alle gebruikers.

Mozambique: de kracht van samenwerken in Beira

De laaggelegen kuststad Beira is kwetsbaar voor klimaatverandering. Nederland werkt met deze gemeente samen aan het weerbaarder maken van de stad tegen negatieve klimaateffecten. De afgelopen tien jaar waren gericht op onderzoeken, testen van mogelijke oplossingen en het opbouwen van vertrouwen. Nu gaat het programma een nieuwe fase in; doorpakken en resultaten oogsten.

Pijler promotie: samenwerken in de praktijk

Mede dankzij het actief promoten van de Nederlandse watersector kan Nederland internationaal een grotere bijdrage leveren aan het verbeteren van de waterveiligheid en waterzekerheid. Het actief promoten van de Nederlandse watersector vanuit Partners voor Water leidde recentelijk nog tot een indrukwekkend Netherlands Pavilion tijdens de Aquatech Amsterdam.

Deel via